Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2008 15:40 - Какво правят наследниците на динасия "Медичи" , или как миналото НИ заСТИГА
Автор: reala Категория: Бизнес   
Прочетен: 2510 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 01.04.2008 16:12


ВНИМАНИЕ: ОТРОВНА КОЗМЕТИКА!

Лицето на врага

Вредители в козметиката са преди всичко консервантите, които позволяват продължителното съхранение на мазилата. Степента на тяхната вредност зависи от дозата им в конкретното козметично средство.

Най-вредните консерванти са толуенът и формалдехидът. Тяхната допустима норма в състава на козметичния продукт е 0,1%. Токсиколозите непрекъснато нападат формалдехида, затова много западни производители на козметика се стараят да не го използват.

Лак убиец

Чувствате се зле? Вие ви се свят и ви се гади? Това може да е от лака ви за нокти. В състава на много лакове влиза отровно вещество - толуен. Без него, уви, някои видове лак не могат да се задържат на ноктите.

Толуенът лесно и просто попада в организма през ноктите. Първо се натрупва под ноктите, след което попада в кръвта. Само 12-18 часа след нанасяне на лака толуенът, прониквайки през нокътната плочка, вече е в кръвта. Ето защо на бременните жени е крайно непрепоръчително да лакират ноктите си. Толуенът може да наруши нервната система, функцията на бъбреците и костния мозък на плода. Вглеждайте се в етикетите - понякога на тях е написано "Без толуен и формалдехид".

Във всички случаи обаче е най-добре да минете без лак, защото той съдържа още едно вредно вещество, способно да въздейства дори на ДНК. Това е фталатът и производните му дибутилфталат, диетилфталат, диметилфталат. Той се добавя към лака за омекотяване. Новите научни изследвания показват, че фталатът може да доведе до гибел на новороденото /особено ако е момче/, защото още в утробата той блокира в него процесите на секреция на мъжки полови хормони.

Туш удушвач

Тушът често причинява алергии. Основните му съставки по принцип са пчелен восък, подхранващи масла, керамиди и витамини. Освен това - оцветяващи пигменти, съдържащи железен оксид, никел и хром. Последните са толкова вредни, че могат да предизвикат не само алергия, но и сериозни проблеми със зрението. Тушът не може без оцветяващите пигменти.

Те винаги са вредни, но производителят не вписва опасните им съставки железен оксид, никел и хром, явно надявайки се на осведомеността на купувачите.

Ако не можете без туш, поне не злоупотребявайте с него, а вечер задължително го изтривайте от миглите си. Внимавайте също за срока на годност. Знайте, че в цветните тушове - син, зелен и кафяв - пигментите оцветители са повече, затова ползвайте класически черен.

Ако видите на опаковката на туша думата "формалдехид", захвърлете го далеч от себе си. Този компонент не може да бъде скрит - според санитарните норми в света формалдехидът задължително се вписва сред съставките на козметичния продукт.

Впрочем производителят и тук се е изучил да върти купувача на малкия си пръст. Сега той нарича формалдехида не формалдехид, а имидазолидинил, бронидокс, DMDM хидантоин, 2-бром-2-нитропон-1, 3- диол. Да, трудно е да се запомнят тези наименования, но можете да си ги запишете на лист хартия и когато купувате козметика, да си сверявате списъка със състава на продуктите за разкрасяване.

От какво още трябва да се страхувате?

От думата merkury. Това е благозвучна замяна на думата "живак". А за вредата от него няма нужда да говорим. И изобщо очите са нашият най-крехък орган, а задачата на миглите е да ги пазят от всякакви мръсотии. Не забравяйте това!

Червило паразит

На вид скъпото червило почти не се различава от евтиното. Но това не е повод да предпочитаме евтинийките.

Как мислите – какво прави червилото скъпо или евтино? Стойността на съставките естествено. Ако производителят е похарчил за продукта много пари, закупил е за приготвянето му натурални суровини, той, разбира се, се е постарал да компенсира вложенията си. А ако просто е взел различни евтини нефтопродукти (ами маргаранина също е нефтопродукт :( )и химически мазнини от рода на минерално масло, парафин, микрокристален восък, петролатум /вазелин, получаван от нефтени отпадъци/, церезит, полиетилен, би могъл да продава мазилото евтино. За устните такова червило е истинско изтезание, защото моментално ги изсушава. Представяте ли си какви вещества попадат в организма ни, ако козметиката е евтина!

Крем канцероген

Медиците изследвали злокачествените тумори на млечната жлеза и открили в тях веществото парабен.

Това наименование може да се прочете върху кремове, шампоани, маски за лице и дезодоранти.

Често то се заменя с думите "метилпарабен", "пропилпарабен", "етилпарабен" и "бутилпарабен". Сега ясно ли ви е откъде се взема парабенът в организма ни? Прониква през кожата, предизвиквайки образуване на злокачествени тумори. Специалистите твърдят, че той е налице в 90% от козметиката! Разбира се, никой не твърди, че само парабенът е причината за развитие на рак на млечната жлеза.

Но има върху какво да се замислим. Дезодорантите се нанасят под мишниците, където има множество лимфни възли. По тях парабенът прониква в организма. Парабенът, категорични са много учени, може да предизвика развитие на рак, защото, попадайки в организма, той се държи като женските полови хормони - естрогени. Известно е, че наднорменото количество естрогени често задейства механизмите на развитие на рак на гърдата.

 * Извинете ме за публикациите ми "В ЧЕРНО", но мисля че вече ме познавате като "хранител" на вашето здраве .



Тагове:   Какво,   Наследниците,


Гласувай:
0



1. анонимен - Благодаря от Мариана
07.04.2008 11:21
Интересна информация. Вярно, че публикациите са "в черно", но е добре да се прочете, за да можем да се предпазваме от вредното влияние.
цитирай
2. reala - Моля Маце,
07.04.2008 12:57
радвам се, че се обади ...
:)
цитирай
3. eien - Браво!
02.06.2008 15:48
Такива информации не вредят!
Винаги следва да обръщаме внимание какво консумираме и с какво се "поддържаме" свежи. Най-страшното място спорд мен е в Китай- бълва ментета едно към едно точни с оригинала.
цитирай
4. reala - Благодаря,
02.06.2008 16:23
това е част от работата ми - да предпазваме себе си и другите от липса на информация. А онези, от които
зависи нашата безопасност да контролираме . :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reala
Категория: Лични дневници
Прочетен: 244049
Постинги: 33
Коментари: 278
Гласове: 809
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930